ВПРОВАДЖЕННЯ У ВИРОБНИЦТВО НОВИХ, СТІЙКИХ ДО СТРЕСОВИХ ФАКТОРІВ, ВИСОКОПРОДУКТИВНИХ СОРТІВ ОЗИМОЇ ПШЕНИЦІ, СТВОРЕНИХ НА ОСНОВІ ВИКОРИСТАННЯ ХРОМОСОМНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ ТА МАРКЕР-ДОПОМІЖНОЇ СЕЛЕКЦІЇ
DOI:
https://doi.org/10.15407/scine10.05.036Ключові слова:
озима пшениця, сорт, генетичний потенціал, селекція, насінництво, житньо-пшенична транслокація, інновація.Анотація
Наведено результати досліджень, проведених в Інституті фізіології рослин і генетики НАН України в 2013 р.
Охарактеризовано сучасний стан селекції, насінництва та сортових ресурсів стратегічної для нашої держави культури — озимої м’якої пшениці. Наведено конкретні приклади, за допомогою яких суттєво розширено посівні площі сортів-інновацій на території України та вперше розпочато роботу по впровадженню їх у виробництво країн ближнього зарубіжжя.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2024 Положення про авторські права Автори, які публікуються у журналі «Наука та інновації», погоджуються на такі умови: Автори зберігають авторські права та надають журналу право першої публікації. Автори можуть вступати в окремі, додаткові договірні угоди для не ексклюзивного розповсюдження надрукованої у журналі «Наука та інновації» версії своєї роботи (статті) (наприклад, розмістити її в інституційному сховищі або опублікувати в своїй книзі), із підтвердженням її первинної публікації у журналі «Наука та інновації». Авторам дозволено розміщувати свою роботу в Інтернеті (наприклад, в інституційних сховищах або на їх веб-сайті).

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.