Європейські обрії соціально-економічного розвитку Наддніпрянської України: Рец. на кн.: Гуржій О. Наддніпрянська Україна та зарубіжний світ у соціально-економічних вимірах ХVІІ-ХVІІІ ст.: Історичні нариси. - Філінюк, Анатолій (Український історичний журнал, 2024)
Рец. на кн.: Гуржій О. Наддніпрянська Україна та зарубіжний світ у соціально-економічних вимірах ХVІІ-ХVІІІ ст.: Історичні нариси. Відп. ред. В.А. Смолій; НАН України. Інститут історії України. Київ: Ін-т історії України НАН України, 2022. 296 с.