Історія польської науки 1944–1989. – Т.X. – Ч.1: Умови розвитку польської науки. Держава й суспільство; Ч.2: Інституції; Ч.3: Ідеї та практика - Лазурко, Л. М. (Український історичний журнал, 2016)
Історія польської науки 1944–1989 / За ред. Л.Заштовта, Й.Шиллер-Валіцької. – Варшава: Інститут історії науки ПАН, 2015. – Т.X. – Ч.1: Умови розвитку польської науки. Держава й суспільство. – 447 с.; Ч.2: Інституції. – 717 с.; Ч.3: Ідеї та практика. – 445 с.