Світлина з ювілею М.Грушевського 1926 р.: проблеми атрибуції - Юркова, О. В. (Український історичний журнал, 2016)
Публікується виявлений авторкою єдиний відомий на сьогодні ориґінальний відбиток групової фотографії, зробленої під час відзначення ювілею акад. М.Грушевського у жовтні 1926 р. Показано процес атрибуції всіх зображених на світлині 24-х осіб, коротко висвітлено долі вчених. З’ясоване місце, де було зроблено фотографію, описано інтер’єри зали засідань та проведено реконструкцію всього помешкання в будинку по вул. Володимирській, 37 у Києві, де у 1925–1928 рр. розташовувались Історичні установи Всеукраїнської академії наук. Поставлено питання стосовно долі меблів та колекції килимів, що належали Історичним установам. На підставі залучення додаткових архівних джерел, у тому числі даних метеоспостережень, висловлено припущення щодо дати знімку.