Михайло Грушевський: еміґрація й повернення в Україну (1919–1924 рр.) - Шаповал, Ю. І. (Український історичний журнал, 2016)
Висвітлюються обставини перебування М.Грушевського у вимушеній еміґрації впродовж 1919–1924 рр., мотиви й обставини його повернення в радянську Україну.