Інститут історії України НАН України: віхи інституціональної та інтелектуальної історії - Смолій, В. А.; Удод, О. А.; Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2016)
Висвітлюються основні періоди інституціональної та інтелектуальної історії установи у загальному контексті історії української історичної науки ХХ – початку ХХІ ст. Розглядаються перетворення й трансформації образів і концептуалізацій національної минувшини, пов’язані з науковими студіями в академічному Інституті історії України.