Українське село в умовах соціально-економічного транзиту: трансформації чи виживання? - Падалка, С. С. (Український історичний журнал, 2016)
На основі фактів, аналітичних матеріалів, наукових арґументів, авторських висновків зроблено спробу розкрити особливості суспільно-політичних та соціально-економічних змін в українському селі впродовж 1990–2000-х рр., проаналізувати відповідність сільських життєвих умов стратегічним цілям незалежної держави.