Сталінські повторники (на прикладі репресування письменниці Зінаїди Тулуб) - Вронська, Т. В. (Український історичний журнал, 2016)
Доля відомої літераторки слугує промовистою ілюстрацією одного з найбільш ганебних виявів сталінського терору – повторного покарання громадян, визнаних «особливо небезпечними злочинцями». Висвітлюються витоки та деталі спланованої радянською владою масштабної протиправної вакханалії, розглядається питання правомірності застосування подібних репресій. Поневіряння хворої письменниці свідчать не лише про атмосферу страху та приреченості у суспільстві, але й про цілковите безправ’я людини у загальному контексті тоталітаризму.