Земельна власність і статус Братського Богоявленського монастиря/колеґії (до 400-ліття заснування Київського братства та школи) - Люта, Т. Ю. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається історія виникнення та розвиток землеволодіння Київського Братського монастиря й колеґіуму впродовж перших ста років їхнього існування. Порівняно з давньоруськими фундаційними правами київських монастирів братство у цей час лише починало створювати свій маєтковий фонд. Розглянуто способи та юридичні шляхи накопичення інституційної земельної власності, яка в певний спосіб вплинула й на статус колеґії/академії. Ювілейний привід спонукав до пошуку ориґіналів надавчих документів, які представлено у вигляді реґестів.