Діяльність І.Кістяковського в урядах Української Держави (травень – грудень 1918 р.) - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 2015)
Досліджується діяльність відомого юриста І.Кістяковського на посадах державного секретаря й міністра внутрішніх справ Української Держави, його внесок у налагодження функціонування держапарату, місцевих адміністрацій, правоохоронних органів. Показано еволюцію політичних поглядів, особливості характеру, складні відносини з колеґами-урядовцями. Широко використано неопубліковані архівні документи, а також свідчення сучасників.