Наполеон Бонапарт та українське суспільство: історичні документи в інтерпретаціях дослідників - Захарчук, О. М. (Український історичний журнал, 2015)
Показується роль історичного документа в реконструюванні подій доби наполеонівських війн на південно-західному пограниччі Російської імперії. Аналізуються праці вітчизняних дослідників, присвячені даній проблемі. Зазначено, що тенденційний підбір та неналежне вивчення документів призводять до спотвореного висвітлення історичних фактів.