Становлення та розвиток правової системи Великого князівства Литовського у другій половині XV – першій третині XVІ ст.: на прикладі Київщини й Волині - Ващук, Д. П. (Український історичний журнал, 2015)
На прикладі українських земель – Київщини та Волині – аналізується проблема становлення й розвитку правової системи Великого князівства Литовського впродовж другої половини XV – першої третини XVI ст. Розглядаються такі її складові, як правові норми та система джерел права, особливості правосвідомості й правової культури, система правовідносин і законності, юридична практика. Робиться висновок, що головним чинником перетворення правової системи стало впровадження писаного законодавства з другої половини XV ст.