Виправа князя С.К.Корецького у Степове Побужжя (серпень – жовтень 1644 р.) - Вирський, Д. С. (Український історичний журнал, 2015)
Уперше в історіографії аналізується віршована хроніка про похід князя Самійла Кароля Корецького у Степове Побужжя впродовж серпня – жовтня 1644 р. Матеріал містить чимало цікавих фактів з історичної географії, історії військового мистецтва та маґнатських кланів України. Розглядається проблематика так званого маґнатського козакування.