Володимир Мономах в українській історичній пам’яті - Іщенко, О. С. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається образ великого київського князя Володимира Всеволодовича в українській історичній пам’яті з початку XVII ст. до нашого часу. Простежуються шляхи розвитку уявлень про цю історичну постать та їх вплив на процеси національно-культурної самоідентифікації українців.