"Опыт собрания старинных малороссийских песен" М.Цертелєва в історіографії та суспільній думці - Суздаль, М. М. (Український історичний журнал, 2014)
Аналізується рецепція збірки М.Цертелєва «Опыт собрания старинных малороссийских песен» від часу її виходу у світ до початку ХХІ ст. Здійснено спробу визначити причини неослабного інтересу до цієї публікації та її місце в науковому й громадському житті.