Перший призов українців Східної Галичини до польської армії (1922–1923 рр.) - Мрака, І. Б. (Український історичний журнал, 2014)
Аналізуються підготовка та проведення військово-політичним керівництвом Польщі першого загального призову в армію на території Східної Галичини, визначаються труднощі цього процесу, відображається ставлення новобранців до служби в польському війську.