Радзивіллівські володіння новітніх часів очима сучасників - Русина, О. В. (Український історичний журнал, 2014)
Ідеться, головним чином, про опис радзивіллівських володінь авторства відомого польського письменника XIX ст., чиє життя було нерозривно пов’язаним з Україною – Ю.Крашевського. Окрім поданого ним опису Олики – міста на Волині, що впродовж чотирьох століть належало Радзивіллам, аналізуються також нотатки про побут представників цієї родини на рубежі ХІХ–ХХ ст., котрі залишив М.Радзивілл. Публікація містить зроблений Ю.Крашевським у 1856 р. й досі невідомий українському загалу малюнок Олицького замку.