Кримське ханство й Північне Причорномор’я в період правління Гаджи Ґірея (1442–1466 рр.) - Гулевич, В. П. (Український історичний журнал, 2014)
Висвітлюються політичні події навколо Кримського ханства за період правління Гаджи Ґірея на тлі його боротьби з Саїдом Агметом ІІ та відносин із Великим князівством Литовським, Молдавією, Османською імперією. Зроблено спробу визначити кордони Кримського ханства та з’ясувати питання сплати данини з руських земель Литви.