Гирич І. Українські інтелектуали і політична окремішність (середина ХІХ – початок ХХ ст.) - Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2014)
Гирич І. Українські інтелектуали і політична окремішність (середина ХІХ – початок ХХ ст.) / Відп. ред. О.С.Рубльов. – К.: Український письменник, 2014. – 496 с.