Фінансування роботи промислових підприємств на сході й півдні України в 1917–1918 рр. - Синявська, Л. І. (Український історичний журнал, 2014)
Визначається вплив порядку та способів фінансування промислових підприємств сходу й півдня України в 1917–1918 рр. на їх діяльність в умовах протистояння різних політичних сил, які претендували на контроль за промисловістю реґіону. Показано вплив змін в інвестиційному кліматі на збереження виробничих зв’язків між підприємствами та виконання ними замовлень попередніх років з аналізом перебігу інфляційних процесів та роботи банківських установ.