Українські сторінки біографії Альберта Станіслава Радзивілла - Русина, О. В. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається вкрай недостатньо вивчене питання про спадщину Радзивіллів в Україні. Одним із найвизначніших представників цієї родини у ХVІІ ст. був Альберт (Альбрехт) Станіслав, канцлер Великого князівства Литовського й важлива політична фіґура при дворі Сиґізмунда ІІІ, Владислава IV та Яна Казимира. Він проводив чимало часу на українських теренах, будучи власником волинської Олики. Аналізуються ті сторінки мемуарів Радзивілла, де йдеться про його діяльність в Україні, особливо культурні починання.