Церква Богородиці Десятинна в Києві (короткий історичний нарис) - Козюба, В. К. (Український історичний журнал, 2014)
На основі історичних джерел та з урахуванням результатів археологічних досліджень останніх років подається короткий нарис історії першого мурованого храму Русі – церкви Богородиці Десятинної в Києві.