Образ німців у воєнній поезії: за матеріалами преси Києва (серпень – грудень 1914 р.) - Басенко, І. В. (Український історичний журнал, 2014)
Досліджується образ ворога, витворений у київській пресі в перші місяці світової війни. Як джерело виступає поезія, що побачила світ на шпальтах найбільших щоденних часописів Києва. Ілюструється спектр уявлень про німців, їх залежність від соціального статусу та політичних поглядів авторів публікацій.