Велика війна 1914–1918 рр. у сучасній українській історіографії - Реєнт, О. П.; Янишин, Б. М. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядаються основні напрями дослідження Першої світової війни у сучасній українській історіографії. Виокремлено реґіональні центри вивчення зазначеної проблематики. Запропоновано перспективні вектори наукового пошуку.