Т.Г.Шевченко і археологія (вступна стаття Т.В.Калініної) - Іванцов, І. О. (Український історичний журнал, 2014)
У рубриці, присвяченій 200-річчю з дня народження Т.Шевченка, редакція «Українського історичного журналу» вміщує статтю загиблого в 1941 р., за нацистської окупації Києва, українського радянського історика й археолога І.Іванцова. Уперше ця студія побачила світ в ювілейному збірнику, підготовленому до 125-ї річниці з дня народження Кобзаря. Працю присвячено історичній та археологічній діяльності T.Шевченка під час його роботи в Київській археографічній комісії.