Тарас Шевченко й радянська цензура - Федотова, О. О.; Шаповал, Ю. І. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається проблема ідеологічної інтерпретації постаті Т.Шевченка в Україні за радянської доби. Висвітлюються особливості цензурування літературних творів митця та сценарію фільму режисера І.Савченка.