Північне Причорномор’я та Приазов’я в політичному й економічному розвитку Русі (ІХ – середина ХІІІ ст.) - Головко, О. Б. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається питання щодо значення для політичного та економічного розвитку Русі зв’язків із Північним Причорномор’ям і Приазов’ям. Показано роль дністровського, дніпровського, донського торговельних шляхів, кочівницького фактора.