Робак І., Савчук З. Валентин Отамановський – революціонер, вчений, організатор науки - Гуржій, О. І. (Український історичний журнал, 2013)
Робак І.Ю., Савчук З.С. Валентин Отамановський – революціонер, вчений, організатор науки. – Х.: Колегіум , 2013. – 183 с.