Парахіна М. Основні засади «теорії боротьби двох культур»: проблеми російсько-українського минулого і сучасність - Рубльов, О. С. (Український історичний журнал, 2013)
Парахіна М.Б. Основні засади «теорії боротьби двох культур»: проблеми російсько-українського минулого і сучасність. – Черкаси: Черкаський державний технологічний університет, 2012. – 120 с.