До характеристики українознавчої спадщини Л.Василевського (1870–1936 рр.) - Вялова, Ю. В. (Український історичний журнал, 2013)
Висвітлюється роль відомого політика, науковця, публіциста, одного з творців езалежної польської держави Л.Василевського у спробі подолання польсько-українських стереотипів та в покращенні ставлення польської громадськості до української національної меншини у ІІ Речіпосполитій. Розкрито маловідомі сторінки з історії родини Василевських.