Плохій С. Козацький міф: Історія та націєтворення в епоху імперій - Осіпян, О. Л. (Український історичний журнал, 2013)
Плохій С. Козацький міф: Історія та націєтворення в епоху імперій. – Кембридж: Вид-во Кембриджського університету, 2012. – 390 с.