«Радянська енциклопедія історії України» – перша історична енциклопедія в УРСР - Борчук, С. М. (Український історичний журнал, 2013)
Реконструюються ідеологічні й історіографічні мотиви підготовки та особливості реалізації проекту першої в УРСР історичної енциклопедії – чотиритомної «Радянської енциклопедії історії України», що побачила світ упродовж 1969–1972 рр.