Зміни у чисельності, економічній поведінці, потребах та цінностях селян України (1990–2000-ні рр.) - Падалка, С. С. (Український історичний журнал, 2013)
На основі фактів, аналітичних матеріалів, наукових аргументів, авторських висновків зроблено спробу розкрити особливості змін у чисельності селянства, його економічній поведінці, етноментальних стереотипах, а також з’ясувати характер соціальної стратифікації, новітні форми та методи зайнятості на селі.