Конструювання чи деконструкція: як повинна виглядати «майбутня історія України»? - Маґочій, П. Р. (Український історичний журнал, 2013)
Шановні читачі, у цьому числі журналу в рубриці «Сучасний український ґранднаратив: підходи, концепції, реалізація» редакція продовжує публікувати відгуки (попередні див.: УІЖ. – 2013. – №1) на статтю Г.В.Касьянова й О.П.Толочка «Національні історії та сучасна історіографія: виклики й небезпеки при написанні нової історії України», надруковану в №6 «Українського історичного журналу» за 2012 р.