Демографічний вимір поразки 1941 р.: масштаби втрат РСЧА військовополоненими на території України - Марінченко, О. О. (Український історичний журнал, 2013)
Проаналізовано підходи до проблеми обрахування втрат Червоної армії військовополоненими. Шляхом зіставлення радянських і німецьких статистичних даних уточнено кількість радянських бійців і командирів, які потрапили до німецького полону під час кампанії 1941 р. на Східному фронті та окремих операцій на південно-західному стратегічному напрямі.