Спадщина Володимира Мономаха - Ричка, В. М. (Український історичний журнал, 2013)
Стаття присвячена осягненню спадщини великого київського князя Володимира Мономаха (1113–1125 рр.), її осмисленню у церковній публіцистиці та ідеології Московського царства. Простежено шляхи розвитку уявлень про нього як прародителя московських царів і присвоєння ними спадщини Київської Русі та увінчаних «грецькою славою» її князів.