Андрєєв В. Віктор Петров: Нариси інтелектуальної біографії вченого - Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2013)
Андрєєв В.М. Віктор Петров: Нариси інтелектуальної біог рафії вченого . – Дніпропетровськ: Герда, 2012. – 476 с. (серія «Dniproviana»)