Тюрми в нацистській карально-репресивній системі на окупованій території України - Вронська, Т. В.; Лисенко, О. Є. (Український історичний журнал, 2013)
Розглядається комплекс питань, пов’язаних із функціонуванням в’язниць на окупованій території України. Тюремна система аналізується як один із важливих інструментів нацистського терору, елемент апарату насильства, спрямованого на впокорення всіх категорій населення. Стаття базується на масиві джерел, що донині не залучався до наукового обігу, зокрема настінних написах бранців нацистських в’язниць, зафіксованих радянськими органами держбезпеки.