М.М. Варварцев. Життя і сцена Миколи Іванова: історія українця в італійському Рісорджименто - Приходько, Л. Ф. (Український історичний журнал, 2012)
Варварцев М.М. Життя і сцена Миколи Іванова: історія українця в італійському Рісорджименто / Відп. ред. С.В.Віднянський. – К.: Інститут історії України НАНУ, 2011. – 188 с.