Джерела з історії ОУН та УПА: проблеми класифікації, зміст документів повстанського походження - Папакін, Г. В. (Український історичний журнал, 2012)
Розкриваються питання класифікації історичних джерел, створених у процесі діяльності українського національно-визвольного руху середини ХХ ст., насамперед ОУН(б). Виділено основні групи та види історичних джерел, частині з яких дана змістовна характеристика. Зроблено висновок щодо потреби у всебічному та комплексному дослідженні таких пам’яток.