Релігійні конфесії України як об’єкт оперативної розробки німецьких і радянських спецслужб (1943–1945 рр.) - Вєдєнєєв, Д. В.; Лисенко, О. Є. (Український історичний журнал, 2012)
Аналізується релігійна ситуація в Україні у період Другої світової війни. Реконструкція подій, пов’язаних із функціонуванням релігійних конфесій в умовах війни та окупації, здійснюється крізь призму діяльності радянських спецслужб і базується на залученні відповідної джерельної бази.