Міжнародна співпраця вчених Університету св.Володимира (1900–1914 рр.) - Іваненко, О. А. (Український історичний журнал, 2012)
На основі матеріалів Державного архіву міста Києва й опублікованих документів висвітлено співпрацю науковців Київського університету з ученими провідних культурно-освітніх і наукових центрів Німеччини, Франції, Австро-Угорщини, Італії, Великобританії, Бельгії, Швейцарії на початку ХХ ст.