Руські переселенці в Угорщині ХІІ–XIV ст.: обов’язки та соціальне становище - Волощук, М. М. (Український історичний журнал, 2012)
Висвітлюється становище вихідців із руських земель у феодальній структурі Угорського королівства ХІІ–XIV ст. Відзначається високий статус частини переселенців, які обіймали важливі уряди при королівському дворі та в оточенні духівництва. Категорії населення, до яких належали міґранти, були високого або, зазвичай, середнього статку.