Історик і епоха (до 90-річчя від дня народження академіка Ю.Ю.Кондуфора) - Верстюк, В. Ф. (Український історичний журнал, 2012)
Автор ставить за мету показати, як епоха (час і країна), в якій жив майбутній відомий організатор української радянської історичної науки, формувала його світогляд та систему цінностей, а також як вона згодом осмислювалась у його працях.