Консервативна утопія В.Кучабського: «геополітичний трикутник», революція й Східна Європа - Корольов, Г. О. (Український історичний журнал, 2012)
Визначається внесок відомого історика, публіциста, громадсько-політичного та військового діяча Василя Кучабського у формування української консервативної ідеології, конструювання її міфологем та символічної географії. Окреслено інтелектуальний і політичний контексти розвитку консервативних ідей, а також особливості формування світогляду мислителя. Розглянуто історико-політичну концепцію революційних подій на західноукраїнських землях та ідею «геополітичного трикутника», що лежала в основі бачення В.Кучабським революції у Західній Україні 1918–1923 рр. і його дискурсу Східної Європи.