Українська Центральна Рада й українізація військових частин російської армії - Верстюк, В. Ф. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розкривається процес українізації частин російської армії в 1917 р., висвітлюються зусилля, які докладала до цього Українська Центральна Рада, та наголошується на причинах, що гальмували цей складний процес, унеможливлюючи його успішне завершення.