Локалізація місця битви на Синіх Водах 1362 р. у світлі нових джерел - Козир, І. А.; Чорний, О. В. (Український історичний журнал, 2012)
Публікація присвячена дискусійній у вітчизняній та зарубіжній історичній науці проблемі – битві на Синій Воді 1362 р. Шляхом аналізу раніше не використовуваних картографічних та писемних джерел, а також матеріалів археологічних досліджень у селі Торговиця Новоархангельського району Кіровоградської області робиться спроба визначити безпосереднє місце, де відбулася ця подія.