Синьоводська битва та її наслідки в контексті історії середньовічної Європи - Моця, О. П. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглядаються питання впливу битви на Синіх Водах на подальшу кардинальну зміну загальноісторичної ситуації у Східній Європі та своєрідне «повернення» більшої частини сучасної України у простір тогочасної європейської цивілізації.