ОУН і авторитарно-націоналістичні рухи міжвоєнної Європи - Зайцев, О. Ю. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглянуто вплив фашизму на ідеологію, організаційні засади й політичний стиль ОУН. Під кінець 1930-х рр. український організований націоналізм мав чимало спільних рис із фашизмом, але, на думку автора, радше належав до іншого різновиду революційного інтеґрального націоналізму – усташизму.