Формування правничої бази для регулювання міжетнічних відносин у період Української Центральної Ради - Устименко, В. М. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглядається політика Центральної Ради та її лідерів щодо регулювання національних відносин і статусу громадян України в поліетнічній державі, а також теоретичні пошуки, які набули правового оформлення в універсалах, Конституції УНР і низці законодавчих актів.